Carl, Lien, Rani, Rudi, Debbie, Christ, Gert, Tanja en Tina

_DSC0408 klein

Onze acteurs in detail

Carl Eykens

Carl Eykens is de naam
Toneelspeler is mijn faam

Ik spendeer ook mijn tijd aan het decor bouwen
en op de scene ben ik een heuse liefhebber van vrouwen

Dit jaar speel ik de knecht
en naart schijnt doe ik dat niet slecht

Ik nodig jullie dus graag uit
en roep ook heel luid…

KOM DAT ZIEN EN LACH MET ONS MEE
WANT LUTIKA IS DIK OKE!

Christ Francoys

Hallo toneelliefhebbers,

Ik ben Christ Francoys en speel in dit stuk de rol van de apotheker Sebastien die er op aanraden van de psychiater enkele dagjes op uit trekt met zijn kuiszieke vrouw. Een sloef van een man eerste klas. Het probleem: waar geraakt hij aan javel.

Zelf sta ik reeds meer dan 25 jaar op de planken en kon reeds bij verschillende toneelgezelschappen terecht. ( Tiens Kliniek Theater, Toneelgroep van Vissenaken, verschillende theaterwandelingen,…..).

In het verleden kon ik onder verschillende goede regisseurs acteren zoals Willem Laroy, Luc Lambrecht, Wannes Vanderstukken, Stefaan Bogaerts en nu natuurlijk Den John.

De grote ergernis van veel van deze regisseurs is mijn Westvlaams accent dat geregeld nog opduikt.

Als Waregemnaar breng ik ook mijn familie telkens naar de opvoeringen alhoewel deze mensen soms weinig van het dialect begrijpen. 🙂

Ik heb ook 2 goede vrienden uit het Brusselse die iedere opvoering aanwezig zijn en benieuwd zijn waar hun naam in het stuk zal opduiken. Hoewel ze weinig van het stuk verstaan is er na de opvoering ruimschoots de tijd om alles met nen duvel te bespreken en dan verstaan ze het wel. 🙂 .

 

Bij Lutika 2000 heb ik een vriendenploeg gevonden waar het leuk is te acteren.

Ik hoop ook dit jaar jullie allen terug te ontmoeten in Goetsenhoven voor onze nieuwe productie.

Rani Eykens

Ik ben Rani Eykens, in november word ik 15 (dan zijn de voorstellingen dus volop bezig). Dit jaar speel ik ook voor het eerst toneel. Vroeger kwam ik altijd kijken naar de voorstellingen, omdat ik het zo leuk vond, maar vooral om dat mijn papa meedeed/doet. Ik vind het dan ook heel leuk om deel te mogen uitmaken van deze fantastische groep. Naast toneel spelen ga ik natuurlijk ook nog naar school, wat blijkbaar verplicht is tot 18 ;). Ook doe ik aan dansen en paardrijden en lees ik graag boeken. Volgens mij kan je mij wel beschrijven als grappig, vriendelijk en sociaal, maar verlegen. Ik heb niet echt een slagzin, maar hou wel van quotes zoals bijvoorbeeld:

“Today me will live in the moment, unless it’s unpleasant in which case me will eat a cookie” – Cookie Monster

Ik vertolk de rol van Joyce, die met haar mama in Pension de Hooizolder terechtkomt en daar een beetje valt voor de knecht. Romantiek verzekerd dit jaar.

Tina Billen

Als voorzitster van Lutika 2000 trek ik al een aantal jaren aan de spreekwoordelijke kar van onze toneelvereniging.  En ik ben fier op onze vriendengroep!

Ik ben fier op wat we in al die jaren bereikt hebben, fier op wie we geworden zijn, fier op onze voorstellingen! Ook dit jaar zullen we er weer staan.

Al moeten we onverwacht één van onze die hard spelers dit jaar tijdelijk inruilen voor onze regisseur, die noodgedwongen de rol van Jacky overneemt terwijl Gert herstelt van een zware operatie.

Maar ook dit pakken we samen aan en we komen er samen uit!  Niemand krijgt Lutika klein!

 

Zelf word ik dit jaar in de rol van bomma Alice gestoken.  Een kranige bomma in een rolstoel die iedereen alert houdt in Pension De Hooizolder en die zelf nog wel wat in petto heeft voor iedereen!

Alleen haar dialect is dit jaar voor mij een geweldige uitdaging!  Hopelijk komt het goed!

 

In het dagelijkse leven zweer ik bij:

“You say it best when you say nothing at all!”

Maar op toneel verander ik in een durfal die voor weinig rollen terug deinst.

 

Hopelijk zien we mekaar eind november voor een van onze opvoeringen van Pension De Hooizolder, in regie van Den John!  OC De Koepel in Goetsenhoven is dan the place to be!

Tot dan!!!!

Lien landuyt

“You musn’t be be afraid to sparkle a little brigther, darling”

luidt de slagzin van ons 35-jarige Lien uit Linter. En wees maar zeker dat zij straalt! Haar man en twee lichtjes Sam en Eva zorgen daar in de eerste plek voor, maar ook samenzijn met vriendinnen of wegzinken in een goed boek doen Lien deugd. Al vier jaar maakt deze brunette deel uit van Lutika en dit jaar verdiept ze zich in het personage van Hortance, een (bijna) gescheiden moeder die samen met haar dochter een logeerplaats zoekt. De twee komen terecht in een nogal vuil (?) pension waar ze elkaar net niet in de haren vliegen om de aandacht van de knecht te krijgen. Maar Lien, waarom nu Lutika? Waarom komen kijken? “Om een hele groep fijne mensen op en naast de planken bezig te zien moet je bij ons zijn… De synergie zit helemaal goed, de lachspieren worden op de proef gesteld en we garanderen iedereen een lekker ontspannen avondje uit!”

Debbie L’homme

Aangenaam, mijn naam is Claire. Ik bedoel, Debbie, dat is mijn echte naam. Op de planken luister ik echter enkel naar de naam Claire. Zowel zij als ik kijken ernaar uit om je te zien in november wanneer de vonken er vanaf zullen vliegen! Geen nood als je het aan je hart krijgt van het lachen, ik (Claire) ben een apothekersvrouw en mijn man Sébastian heeft wel altijd wat pilletjes op zak. Genoeg over Claire nu, wie is Debbie eigenlijk? Ik ben een 24-jarige vrouw die zowel van rust als drukte kan genieten. Ik lach graag, zie graag mensen en gezelschapsspelletjes zijn helemaal mijn ding. Daarnaast vind ik in toneel en judo de me-time die ieder van ons wel eens nodig heeft. Wat zeg je? Of Claire van judo houdt? Dat zou wel eens goed kunnen, laat ons zeggen dat zij geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken… Hoe dat precies uitdraait zal je zelf kunnen beleven eind november… Iedereen welkom dus in mijn hometown Goetsenhoven!

Rudi Moens

Rudi werd geboren te Tienen op 16 november 1966.

 

Bij Rudi zit toneel in zijn bloed.  Hij is al 18 jaar lang acteur in hart en nieren.  Zijn toneelavontuur begon bij De Jeugd Ontwaakt te Bost, in onder andere “De grote prijs van Bost”, “Klachten” en “Motie van Wanorde”.  Hij vertolkte een rol in “Sneeuwwitje in het slob” van het CAT-Theater van Wommersom.  Hij speelde heel uiteenlopende rollen.

Vanaf 2001 is Rudi ook in onze groep al elk jaar een graaggeziene speler.  Bij onze productie in 2008, nam hij voor het eerst, met veel succes, ook de regisseursrol op zich.  We speelden toen “U kijkt toch ook?” van Luc Kerkhofs.  Een jaar later durfde Rudi het opnieuw aan om onze groep te regisseren en ook zelf nog op de planken te staan met “Camping Zorro”.

Tanja Niesten

Mijn naam is Tanja Niesten. Ik ben 43 jaar en moeder in een samengesteld gezin van 4 kinderen. Ik speel reeds toneel vanaf mijn 18de en heb bij verschillende gezelschappen gespeeld, evenals stukken zelf geschreven. Ik ben even gedurende 5 jaar inactief geweest en blij dat ik mijn oude passie weer kan ophalen. Ik speel dit jaar de niet al te gemakkelijke bazin van het pension.

Je kan mij het best typeren als bezige bij, met tal van hobbies en passies.

Gert Dekeyzer

Hallo

Ik ben Gert Dekeyzer of normaal gezien Jacky in het toneelstuk. Jammer genoeg zopas geveld door een spoedoperatie en ik word dit jaar vervangen door John onze regisseur die ons uit de nood helpt.

Dit jaar is mijn 4de jaar dat ik toneel speel en ook mijn 4de jaar bij Lutika. Hiervoor zat ik enkele jaren bij de technici van De Jeugd Ontwaakt uit Bost.

Sinds dit jaar ben ik ook de fiere ondervoorzitter van deze geweldige toneelgroep. Samen met Tina (voorzitster) en al onze spelers maken we er ook dit jaar iets mooi van.

 

Tot binnenkort op toneel in november!