Christ Francoys

Hallo toneelliefhebbers,

Ik ben Christ Francoys en speel in dit stuk de rol van de apotheker Sebastien die er op aanraden van de psychiater enkele dagjes op uit trekt met zijn kuiszieke vrouw. Een sloef van een man eerste klas. Het probleem: waar geraakt hij aan javel.

Zelf sta ik reeds meer dan 25 jaar op de planken en kon reeds bij verschillende toneelgezelschappen terecht. ( Tiens Kliniek Theater, Toneelgroep van Vissenaken, verschillende theaterwandelingen,…..).

In het verleden kon ik onder verschillende goede regisseurs acteren zoals Willem Laroy, Luc Lambrecht, Wannes Vanderstukken, Stefaan Bogaerts en nu natuurlijk Den John.

De grote ergernis van veel van deze regisseurs is mijn Westvlaams accent dat geregeld nog opduikt.

Als Waregemnaar breng ik ook mijn familie telkens naar de opvoeringen alhoewel deze mensen soms weinig van het dialect begrijpen. 🙂

Ik heb ook 2 goede vrienden uit het Brusselse die iedere opvoering aanwezig zijn en benieuwd zijn waar hun naam in het stuk zal opduiken. Hoewel ze weinig van het stuk verstaan is er na de opvoering ruimschoots de tijd om alles met nen duvel te bespreken en dan verstaan ze het wel. 🙂 .

 

Bij Lutika 2000 heb ik een vriendenploeg gevonden waar het leuk is te acteren.

Ik hoop ook dit jaar jullie allen terug te ontmoeten in Goetsenhoven voor onze nieuwe productie.